Missnöjd med flyttfirman? Det här kan du göra

Om något har gått sönder, om tider inte hållits eller om du av någon annan anledning känner dig missnöjd med den flyttfirma du anlitat i samband med din flytt ska du inte sitta tyst. Däremot är det viktigt att du höjer rösten med en gång och inte väntar med att göra slag i saken för då kan det nämligen vara för sent.

Föremål har skadats eller gått sönder

I dom fall där någon eller några av dina ägodelar har fått en skada eller rent av gått sönder bör du reklamera detta till den flyttfirma som utfört jobbet så snart som möjligt. Ofta finns en väldigt tidsbegränsad period efter flytten då man faktiskt kan göra en reklamation så se till att dokumentera skadan direkt och kontakta firman för att berätta vad som hänt.

Anledningen till att man har kort tid på sig är för att firman inte ska bli anklagad för skador som kanske uppstått flera veckor efter flytten, där kunden ändå väljer att skylla ifrån sig. Så börja packa upp och kontrollera dina prylar så snart dom är på plats i ditt nya hem. Dina saker ska trots allt vara försäkrade under flytten och du bör kunna bli kompenserad för dom saker som gått sönder.

Om ni inte kommer fram till en lösning

Låt säga att du är missnöjd med din flyttfirma medans dom själva inte anser sig ha gjort något som helst fel. Dom vill inte kompensera dig och kanske inte heller be om ursäkt. I sådana fall kan du vända dig till ARN, allmänna reklamationsnämnden, för att få en professionell åsikt kring ärenden.

Viktigt här är att du noggrant beskriver vad som hänt och varför du inte är nöjd så att du ger en rättvis bild av hela händelsen, gärna från början till slut. ARN kommer sedan i sin tur att kontakta din flyttfirma för att få höra deras version av historian och sedan grunda sitt beslut kring vem som har rätt och vem som har fel utifrån det.